Stichting Antwoord, al sinds 1973 een begrip!

1973-1990

Bijbels smokkelen
In 1973 wordt Stichting Antwoord opgericht om christenen in het Oostblok te bemoedigen. Henk Vogelaar (Henk Paulson) werkte samen met Anne van de Bijl bij Kruistochten, tegenwoordig bekend als Open Doors. In 1973 richt Henk samen met andere christenen Stichting Antwoord op. Teams uit Nederland en Amerika worden getraind om Bijbels te smokkelen naar Oost-Europa.

Kinderwerk – Een Bijbel voor Pjotr
Duizenden (kinder-)Bijbels zijn over de grens gesmokkeld. Voor het kinderwerk wordt de jongen Pjotr het symbool met de slagzin ‘Geef Pjotr een kinderbijbel’. De revolutie eind jaren tachtig in het voormalige Oostblok, veranderde veel en daarmee ook de werkwijze van Stichting Antwoord. In samenwerking met de EO (op de EO-Jongerendag in 1990) brengt Stichting Antwoord 15.000 Roemeense Bijbels naar Roemenië. In 1992 wordt de kinderbijbel van Anne de Vries in het Albanees uitgegeven en verspreid in Albanië.

1990 tot heden

Training
Stichting Antwoord breidt haar werkt uit naar Afrika en het Midden-Oosten. Naast bijbelverspreiding legde de organisatie zich ook toe op training omdat er een grote behoefte is aan geschoolde gemeenteleiders, jeugdwerkers en evangelisten. In Kenia krijgen leiders ook een fiets zodat zij het Evangelie sneller kunnen delen en meer mensen kunnen bereiken. Lokale christenen kwamen ook in contact met gevangenen. Juist deze hopeloze mensen wilden zij vertellen over God.

Ontdekkingsbijbel
Het dagboekje voor kinderen ‘Antwoord voor elke dag’ wordt in 1996 uitgegeven. Het dagboek wordt vertaald in het Arabisch, Hongaars, Roemeens, Russisch, Oekraïens, Swahili, Albanees en Armeens. In 2000 wordt de ‘Ontdekkingsbijbel’ uitgegeven. De Bijbel wordt vertaald in zeven talen. Vele kinderen krijgen daardoor de kans om het Woord van God te leren kennen.

En ons werk van Stichting Antwoord gaat door en breidt zich uit naar Afrika. Voorgangers in Afrika worden getraind en krijgen een fiets om te kunnen evangeliseren in omliggende dorpen, kinderen krijgen kinderbijbels en gevangenen worden bezocht. Nog steeds is het werk actueel en hard nodig.

Onze wens voor de komende jaren is dat we de lokale kerk mogen ondersteunen en duizenden mensen mogen bereiken met het Evangelie. Gods Woord is het mooiste antwoord op voor de nood van een mens.