‘Jezus legde zijn handen op hun hoofd en zegende hen voordat Hij verderging.’ Mattheüs 19:15 HTB

Vanaf 2018 ondersteunt Stichting Antwoord drie kinderkerken in Mozambique met materiaal en voedsel voor de kinderen en trainingen voor de kinderwerkers. En dat is broodnodig!

De bevolking van Mozambique groeit razendsnel. Er zijn ontzettend veel jongeren en kinderen in verhouding tot volwassenen of ouderen. Dat komt onder andere door een langdurige burgeroorlog die een middenlaag heeft weggevaagd, maar ook doordat het goed gaat met de onderwijsvoorzieningen en gezondheidszorg. En dat is goed nieuws!

Door deze snelle groei lopen ook heel veel kinderen met hun ziel onder de arm. Ouders doen er alles doen aan om te overleven. Soms werken zij in een ander deel van Mozambique. Ook sterven in Mozambique veel ouders aan aids. Dat is nog steeds een groot probleem.

Kinderen in de kerk
In sommige gebieden schieten de kerken als paddenstoelen uit de grond, maar de kinderen hangen er een beetje bij. Er zijn geen zondagsscholen op hun niveau en geen kindermomenten in de ‘grote’ dienst. En ook al gaan er steeds meer kinderen naar school, door de volle klassen is er niet veel aandacht voor hen.

 

Wat kunt u ondersteunen?
In Manga komen elke week 50 kinderen naar de kinderkerk (zonder maaltijd) en in een keer per maand komen in Muda 150 en in Tica 135 kinderen naar de kinderkerk (met maaltijd).

De kosten voor al deze activiteiten zijn 4.500 euro per jaar. Voor 5 euro per maand geeft u vele kinderen een goede maaltijd en onderwijs vanuit de Bijbel! Iets dat wij zo ‘normaal’ vinden… Want God zorgt goed voor ons, en zo mogen wij voor deze kinderen zorgen.