Valentyn heeft Jezus leren kennen. Hij heeft vergeving ontvangen voor zijn criminele verleden!

Het gevangeniswerk vindt plaats in twee gevangenissen, Kovel en Tsuman. 65 gevangenen nemen elke zaterdag deel aan de Bijbelstudie in de gevangenissen. 160 gevangenen bezoeken de concerten die worden georganiseerd op christelijke feestdagen.

Een vaste staf geeft leiding aan ruim 50 vrijwilligers uit verschillende aangesloten kerken. In oktober 2007 is het werk in de gevangenissen gestart.

Humanitaire hulp wordt voornamelijk gegeven aan 150 gevangenen in de Kovel-gevangenis.
Hieronder zijn 55 weesjongens. Zij krijgen drie keer per jaar materiële hulp. Hetzelfde wordt gedaan voor 150 gevangenen in de Tsuman-gevangenis. De hulp bestaat uit: schoolmateriaal, ondergoed, kleding en materiaal voor persoonlijke verzorging. Tijdens kerst krijgen 450 gevangenen een kerstgeschenk.

Het verhaal van Valentyn staat model voor veel andere gevangenen

“Het verhaal van Valentyn, 16 jaar: Ik werd geboren in de gevangenis en mijn moeder zit nu nog steeds gevangen. Ik ontving daar geen liefde. Op mijn 14e moest ik stelen voor mijn oma, anders sloeg ze mij. Toen ik 15 was werd ik veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf. Ik was opgefokt en agressief en vocht vaak. Maar toen werd ik uitgenodigd voor Bijbelstudies.

Door zijn geloof in Jezus heeft hij hoop en een toekomst en is hij niet meer agressief, maar wil hij iets betekenen voor zijn medegevangenen. Hij heeft zijn moeder vergeven. Hij heeft veelzeggend verteld: ik wil mijn moeder dolgraag een knuffel geven, zodra ik vrij kom.”

Verder worden  gevangenen voorbereid op een terugkeer naar de maatschappij. Onze partner geeft hier veel aandacht aan. Want zonder voorbereiding en opvang voor (ex-)gedetineerden, gaan zij vaak weer de fout in. Met alle gevolgen van dien. Een mooi resultaat is dat 70% van de bereikte en vrijgelaten gevangenen, niet opnieuw naar de gevangenis terugkeert. Dat is een prachtig resultaat!

Geeftip!
Voor € 20 per maand geeft u een gevangene de mogelijkheid om bijeenkomsten en Bijbelstudies te bezoeken en ontvangt hij of zij een hygiënepakket met een Bijbel.

Voor kerken en ondernemers
Adopteer dit project en geef gevangenen een tweede kans!
De totale projectkosten in 2018 zijn € 17.500