Dorcas en Stichting Antwoord slaan de handen ineen. Nodig ons uit voor een presentatie en/of (s)preekbeurt!

Nodig ons uit

Kerken weten zich geroepen om het goede nieuws van de Heer Jezus Christus te verspreiden. Dorcas en Stichting Antwoord willen het getuigenis van de kerk versterken en het verhaal van christenen ver weg laten horen.

Nodig ons uit

Nodig ons uit voor een themadienst of presentatie bij u in de kerk. Het Woord van God gaat open en we laten zien hoe God door Dorcas en Stichting Antwoord mensen herstelt en hoop en liefde geeft. Denk hierbij aan de volgende mogelijkheden:

  • Organiseer zelf een themadienst en laat ons u daarbij ondersteunen met informatie en materialen.
  • Nodig een van onze sprekers uit voor een (s)preekbeurt of presentatie tijdens een (speciale) kerkdienst of een gemeenteavond.
  • Nodig een van onze sprekers uit voor een themadienst/-avond en laat een van onze ambassadeurs het muzikale gedeelte verzorgen.

Bijdrage voor projecten
Uiteraard vragen we op een bijdrage voor onze projecten. Daarnaast vragen we u de onkosten voor een thema­dienst of presentatie te dragen. Zo zorgen we er met elkaar voor dat onze inspanningen ten goede komen aan wie dat het meest nodig hebben.

Meldt u online aan voor een presentatie of themadienst. We nemen contact met u op om de mogelijkheden met u te bespreken.

De sprekers van Dorcas en Stichting Antwoord

Rene_-4517_pasfotoRené Timmerman

René is directeur van Stichting Antwoord en zegt: ” ‘Ik zal mijn geloof laten zien uit wat ik doe’. Dit gaat verder dan alleen de goede werken voor een medemens. Het is de  tweede mijl willen gaan en ook met de mond getuigen van Gods liefde en genade.” René is een enthousiaste spreker en het thema discipelschap heeft zijn hart.

 

Dorcas_Portret_-_hans_Alblas-1Hans Alblas

Hans werkt als relatiebeheerder Kerken bij Dorcas en is daarnaast freelance spreker en bijbel­leraar. In zijn preken combineert hij een gedegen uitleg van de Bijbeltekst met een persoonlijke toepassing voor de luisteraar. Centraal staat bij hem de radicale navolging van Christus, waar getuigenis in woorden en werken een onmisbaar onderdeel van is.

 

 

BF-Laura-profiel-1_web_kleinLaura Dijkhuizen

Laura werkt bij het Evangelisch College als coördinator van de opleiding Missionair Werk. Zij verzorgt daarnaast gastlessen aan de Evangelische Theologische Faculteit in Leuven. In haar spreekbeurten combineert zij haar theologische deskundigheid met alledaagse toepasbaarheid van het begrip missionair-zijn in eigen land én over de grens. Laura is alleen beschikbaar voor themadiensten.

 

 

Jan_JacobJan Jacob Hoefnagel

Jan Jacob werkt als teamleider Particulieren, Groepen en Kerken bij Dorcas en is oudste van zijn gemeente in Sneek. Hij is een krachtige communicator en boeiende verhalenverteller. Op een onverschrokken wijze en met de nodige humor weet hij zijn bewogenheid met mensen in nood en diepe armoede over te brengen.

 

DORCAS EN STICHTING ANTWOORD MET ELKAAR VERBONDEN
Al bijna 25 jaar werken Dorcas en Stichting Antwoord samen. Hierbij heeft Stichting Antwoord de monitoring en uitvoering van haar projecten uitbesteed aan Dorcas en haar veldkantoren. Bij projecten voor gevangenenzorg sluiten de activiteiten van beide organisaties heel goed op elkaar aan. Stichting Antwoord is gericht op het versterken van de capaciteit van lokale kerken en haar leiders, zodat deze zo optimaal mogelijk hun verantwoor­delijkheid in de maatschappij kunnen nemen. In de projecten die Dorcas steunt om kwetsbare gemeenschappen te versterken, spelen onder meer kerken een rol in het verbeteren van levensomstandigheden van armen en verdrukten.

Boek een spreker.